ESCalator Systemisch Co-Design en Digitale Inclusie
25 sep '24

ESCalator Systemisch Co-Design en Digitale Inclusie

Datum en tijd

25 september 2024, 14:00 – 17:00

Locatie

Hogeschool R’dam, Wijnhaven 101 / WN.01.022, Rotterdam

Sessie onder leiding van

Tomasz Jaskiewicz (lector Hogeschool Rotterdam), Kristel Thieme (New Future Lab), UX-ontwerpers (van bedrijven zoals Level Level en Okapion), experts, studenten, docenten en onderzoekers

Aanmelden

Meld je hier aan om deel te nemen aan de sessie

Op woensdag 25 september van 14:00 tot 17:00 organiseren we een ESCalator-evenement in Rotterdam, gericht op het ontwerpen van inclusieve digitale diensten. Dit evenement staat in het teken van systeemverandering en het versterken van co-creatieprocessen binnen UX-design om inclusie structureel te bevorderen.

Digitale inclusie is essentieel in een samenleving die steeds meer afhankelijk is van digitale diensten en technologieën. Toch blijven veel groepen uitgesloten door gebrekkige toegankelijkheid van deze diensten, wat zowel fysieke, cognitieve als sociale barrières met zich meebrengt. De uitdaging is vaak systemisch: inclusiviteit wordt nog te vaak als een bijzaak behandeld in het ontwerpproces. Dit leidt tot ongelijkheid in toegang tot belangrijke digitale diensten, zoals overheidsplatformen, gezondheidszorg, en onderwijs.

Dit evenement is verbonden aan het Digital Inclusion by Design KIEM-project, waarin we onderzoeken hoe we vanaf het begin van het ontwerpproces inclusie kunnen waarborgen. We richten ons daarbij op de systemische uitdagingen, zoals de complexiteit van verschillende gebruikersbehoeften, de impact van regelgeving, en de rol van toegankelijkheidsrichtlijnen in bestaande workflows.

Samen met lector Tomasz Jaskiewicz van de Hogeschool Rotterdam, Kristel Thieme van New Future Lab, UX-ontwerpers van bedrijven zoals Level Level en Okapion, evenals experts, studenten, docenten en onderzoekers, zullen we verder verkennen hoe we systemische co-creatie kunnen verbeteren om deze uitdagingen aan te pakken.

Locatie: Rotterdam, nadere details volgen.

We hopen je daar te zien, meld je hier aan.